Welkom lezer en lezeres

Het feit dat u hier terecht gekomen bent, wil zeggen dat u geïnteresseerd bent in gedichten.
Of per toeval op deze Gedichtenbank gekomen, of als vriend van auteur het adres gekregen en bereid om eens een oog te werpen.

De eenvoud van deze site spreekt voor zich. Links ziet u de inhoud, gerangschikt - o wonder - op jaartal. Vanuit een jaar kan u altijd terug naar de volledige inhoud van deze Gedichtenbank. En via Home komt u op de algehele voorkant van deze kleine site, alwaar u nog een Romareis in 1,3,5,7 of 10 dagen kan uitstippelen.

Zoals u overal en nergens in de linkerkolommen kan zien, is mijn naam Olav Boelens. Mijn eerste jeugdzonde was een gedicht schrijven - nog niet te vinden op deze site, maar wie weet - en zo geronnen zo gebleven.

Regelmatig en onregelmatig wordt deze Gedichtenbank gevuld - soms chronologisch, met de laatste gedichten - soms plots gevuld met gedichten uit eerdere jaren. De koffer is nog lang niet leeg.

Onderstand ziet u het gedicht dat ik schreef ter begin van deze Gedichtenbank. En dat geldt nog steeds. Als één regel ontroert is mijn werk nuttig geweest. Ondanks het
© symbool mag u mijn gedichten hanteren in voordracht, dienst en dergelijke. Het is u echter niet toegestaan om de gedichten te verveelvuldigen en/of openbaar maken door middel van druk, fotokopie, CD, DVD of welke wijze ook zonder mijn voorafgaande toestemming.

Indien u nog een leuke uitgever weet die geïnteresseerd is in mijn gedichten hou k mij van harte aanbevolen. Reacties op mijn gedichten zijn natuurlijk welkom. Maar totaal niet noodzakelijk. Voor nu, blader en lees: geniet, huiver soms, huil, lach of wat u wilt.

Een gedicht op zich
heeft geen doel
die wordt enkel
door de lezer gegeven

Dus lezer
neem het geschrevene
en vorm uw oordeel
in de eenzaamheid achter
uw scherm

Wanneer één regel ontroert
is de gedane arbeid
in welke zin dan ook
nuttig geweest
 
22 jan 2003

Verken Roma in 1,3 , 5, 7 of 10 dagen